Arnhem heeft een duurzaam lokaal betaalmiddel: Arnhems Hert!

Op 14 september lanceerde de Coöperatie Infinite Inspiration het Arnhems Hert. Arnhems Hert is zowel de naam van het betaalmiddel als de naam van de gemeenschap waarin ondernemers en inwoners een boost gaan geven aan een florerende en duurzame lokale economie. Dat doen ze door elkaar actief op te zoeken, zich met elkaar te verbinden en daarmee lokale onderlinge handelstransacties te realiseren.

Wie zitten er achter het Arnhems Hert?
Een klein groepje Arnhemse ondernemers met ervaring in netwerken en het bouwen van lokale gemeenschappen ondersteund door een lokaal betaalmiddel, heeft de handen ineengeslagen. Deze groep bestaat onder andere uit bakkerij Tom van Otterloo, duurzame maatpakken atelier Dutch Spirit en de coöperatie Infinite Inspiration. Arnhems Hert werkt nauw samen met STRO.

Waarom nu?
Op 15 september was het 10 jaar geleden dat de zakenbank Lehman Brothers uit de VS omviel. Het was het begin van de financiële crisis en de reddingsoperatie door de overheid kostte tientallen miljarden. Er zijn enkele maatregelen getroffen, maar de financiële sector is niet wezenlijk veranderd en we zijn vrolijk op weg naar een volgende crisis. Met Arnhems Hert willen we laten zien dat het anders kan! Meer informatie is te vinden op de website www.arnhemshert.nl