Calgary Dollar gaat digitaal met Cyclos

De Calgary Dollar is de lokale munt in Galgary, met 1.392.609 inwoners (2016) de grootste stad van de Canadese provincie Alberta, en bestaat al vele jaren. Honderden consumenten en kleine bedrijven accepteren Calgary Dollars. Zeven december gaat deze lokale munt, als eerste in Canada, digitaal door gebruik te gaan maken van Cyclos, de door STRO ontwikkelde betaalsoftware.

Sociale en economische voordelen
Calgary Dollars is een samenwerkingsverband van de gemeente, kleine bedrijven, maatschappelijke organisaties en nu dus ook Cyclos. De gemeente steunt de lokale munt omdat er duidelijk voordelen zijn voor kwetsbare groepen in de bevolking. Onderzoek laat zowel sociale als economische voordelen zien. 54% van degenen die meedoen met het Calgary Dollars programma maken zich geen zorgen meer over geld, 79% van de gebruikers zijn meer lokaal gaan kopen.

Minister van financiën trapt af
Ook de regering van de provincie Alberta is onder de indruk van de prestaties van de lokale munt. De minister van financiën Joe Ceci verricht op 7 december de eerste digitale transactie door een kop koffie te betalen met Calgary Dollars. Bij deze gelegenheid zijn vertegenwoordigers van provincie, gemeente, woningbouwverenigingen en bedrijfsleven aanwezig.