Fietsroute langs deelnemers Utrechtse Euro

Map Unavailable

Datum/Tijd: 23/10/2018, 13:00 - 15:30


Op dinsdag 23 oktober van 13:00-15:30 uur organiseert het netwerk van de Utrechtse Euro een fietsroute langs een aantal van onze Utrechtse Euro deelnemers! Dit gebeurt in het kader van het festival van de Duurzame Week.

We verzamelen bij de Climate Planet op het Jaarbeursplein en fietsen daar vandaan samen de route. Onderweg stoppen we bij een aantal U€-deelnemers en kijken hoe de ondernemers bijdragen aan duurzaamheid. Sommige ondernemers bieden een leuke actie aan voor deelnemers van de fietsroute. Je hebt ook meteen de gelegenheid te zien hoe een betaling in Utrechtse Euro werkt en wat je met je Utrechtse Euro’s nu al kunt kopen. Ook ondernemers zelf zijn natuurlijk zeer welkom om mee te fietsen om te zien wie en wat er nog meer in ons netwerk zit.

Voordelen Utrechtse Euro
De Utrechtse Euro is een lokaal betaalmiddel voor ondernemers en consumenten dat bedoeld is om meer geld in de lokale regio vast te houden en te laten circuleren. Hierdoor kunnen we zowel de regio economisch laten opbloeien alsmede een duurzamere manier van ondernemen stimuleren. Dit laatste bereiken we door producten en diensten meer lokaal af te nemen waardoor minder transport tussen ver uit elkaar gelegen gebieden nodig is en er dus minder vervuiling van het milieu plaatsvindt.
Voor een korte samenvatting waarom lokaal digitaal geld een goed idee is, kun je dit filmpje bekijken.

Doe mee met de fietsroute

                         Logo Utrechtse Euro

Ben je benieuwd hoe de Utrechtse Euro precies werkt en wil je graag lokale ondernemers steunen? Doe dan mee met de fietsroute en ontdek hoe leuk het is om op een vernieuwende manier een steentje bij te dragen aan een sterkere, socialere en meer duurzame lokale economie!
Tijdens de fietsroute fietst een medewerker van de Utrechtse Euro mee die meer informatie zal geven over de ideeën achter de Utrechtse Euro en hoe je zelf de Utrechtse Euro kunt gebruiken om een verschil te maken voor de lokale economie in je eigen buurt.
Wil je meefietsen? Stuur dan even een mailtje naar info@utrechtse-euro.nl met als onderwerp ‘Deelname fietsroute’ en vertel ons met hoeveel personen je komt. Dan kunnen we een beetje rekening houden met de grootte van de groep bij het fietsen.
Houd verder dit event in de gaten voor updates langs welke ondernemers we fietsen en wat voor acties aangeboden worden.

TIP: als je tijdens de fietsroute al Utrechtse Euro’s zou willen uitgeven, is het handig om van tevoren de app Circuit Nederland te downloaden via https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.circuitnederland.mobile. Als je deze app hebt geïnstalleerd en in slechts een paar minuten tijd een rekening opent, kun je met je telefoon in Utrechtse Euro betalen bij de deelnemende bedrijven.