Jaaromzet in Circuit Nederland meer dan 100.000 termijn-euro’s

Het Circuit Nederland is nog niet eens vol van start en nu al de 100.000 euro handelswaarde gepasseerd. Bij de start van het Circuit waarschuwden we voor te snelle en te hoge verwachtingen. Een ander soort geldsysteem van de grond krijgen, dat gaat tijd kosten. Het goede nieuws is dat we nu zien dat de groei steeds sneller gaat.

Tot eind 2016 hadden de deelnemende bedrijven in totaal voor bijna 95.000 termijn-euro’s aan spullen en diensten bij elkaar gekocht en verkocht. Inmiddels zijn we de 100.000 termijn-euro’s ruim gepasseerd. Het aantal leden dat leveranciers of klanten vindt, groeit gestaag. In het eerste kwartaal van 2017 waren dat er een stuk of 40 die gemiddeld voor 1000 euro (ver)kochten. Nog geen enorme bedragen, maar zeker voor kleinere bedrijven is dit al de moeite waard.

We zitten nu net boven de 900 leden, waarvan 300 bedrijven. Op naar de 1000! De snelst groeiende communities op dit moment zijn United Economy, Culturijnen uit Alkmaar en omgeving, en Utrecht.

Wat hopen we dit jaar nog te bereiken ?
 Doorgroeien naar 500 bedrijven, waaronder een aantal grotere duurzame waar lokale bedrijven bij kunnen bestellen. We hopen vooral veel jonge bedrijven te kunnen aantrekken.
 Vaststellen van juridisch kader. We werken aan algemene voorwaarden en hebben een voorlopige versie aan de communities voorgelegd.
 Lid worden en termijn-euro’s kopen eenvoudiger maken door de mogelijkheid te bieden om met Ideal te betalen.
 Stap voor stap de kredietkant van het Circuit verder uitwerken.
 Een omzet van 200.000 euro in 2017.

En wat de komende jaren ?
 Jaarlijks minimaal een verdubbeling van het aandeel van het circulaire geld in de economie.
 Geleidelijke groei naar 10.000 bedrijven en 50.000 consumenten.