Lange samenvatting Eigen geld maken en Over een ander soort geld

Over een @nder soort geld

Is een ander soort geld mogelijk, dat tot een eerlijker, effectiever en duurzamer samenleving leidt? Twee betrokken mensen met een totaal verschillende achtergrond raken in gesprek. Werelden botsen. De één is opgeleid als econoom en heeft net haar baan bij een bank opgezegd. De ander is verantwoordelijk voor de innovatieve handels- en geldsystemen die Social Trade Organisation (STRO) op verschillende plekken in de wereld test. De oud-bankier twijfelt of er alternatieven bestaan voor het huidige geld. Toch wint haar nieuwsgierigheid het van haar scepsis en ze verdiept zich in het werk van STRO. Haar wordt gevraagd tal van de gevestigde denkbeelden over geld en economie kritisch te overdenken. Dit boek verrast: speculatie als belangrijkste functie van geld; en hoe ict-innovaties het monopolie van banken veel fundamenteler bedreigen dan Bitcoin doet.

Over een @nder soort geld is een boek voor iedereen, zonder vaktermen en moeilijk gedoe. De vorm van een gesprek maakt het zeer begrijpelijk. Het is voor eenieder die wil weten hoe het echt zit met de euro, de crisis en wat eraan gedaan kan worden. Het is een volkomen origineel geluid dat stoelt op in de praktijk geteste ideeën. Het is een boek geworden met een frisse blik op wat geld nu eigenlijk is, hoe het ‘werkt’ in ons voordeel èn in ons nadeel; en waarom een tweede munt handig is.

Eigen geld maken: @nder soort geld

In dit boek beschrijft STRO directeur Henk van Arkel de actualiteit van het @ndere geld, dat STRO nu samen met haar partners in Europa neerzet. Dit gebeurt al in Bristol, Catalonië, Nederland en op Sardinië. De realisatie van deze Social Trade Credit Circuits geschiedt met steun van de EU. Het is geld dat juist werkt tijdens een crisis!

Lees in dit boek hoe met uw hulp en de inzet van IT-innovaties ook in Nederland een alternatief kan worden gerealiseerd voor de doodlopende weg van de banken en financiële markten. Dit wordt een historische gebeurtenis. Want nooit waren er twee soorten geld tegelijk.

MAAK KENNIS MET STRO

  • Geselecteerd door de Europese Commissie voor innovatie die krediet en klanten naar MKB brengt.
  • Partnerschappen met de regio regeringen van Lombardije en Sardinië, de stadsbesturen van Catalaanse steden en de Bristol City Council.
  • Partner van Sardex Circuito di Credito Commericale dat jaarlijks verdubbelt (nu ruim twee miljoen per maand).
  • STRO-partner Bristol Pounds is de meest succesvolle lokale munt in de UK.
  • STRO organiseert met een snel groeiende groep Nederlandse bedrijfsnetwerken een Social Trade Credit Circuit dat Nederlandse MKB-leden aan krediet en klanten helpt. Zie www.socialtrade.nl⁄circuitnederland.
  • In 2014 won STRO met haar software Cyclos4Pro in Las Vegas de E-Pay Software Award van de internationale betaalindustrie en kreeg zij de eerste prijs van $50.000 in de Payment Next Zone van de ‘Bill and Melinda Gates Foundation’ voor armoedebestrijding.
  • Levert Uruguay de technologie voor voedselbetalingen aan arme studenten.
  • Winnaar Untergugenbergerpreise Wörgl 2007.
  • Gesteund door de Stichting DOEN, met dank aan de Nationale Postcode Loterij.