Maak uw spaargeld actief bij STRO

Nu de bank minder rente geeft dan de inflatie, haalt u dubbel winst door geld uit te lenen aan STRO met ons kantoor als onderpand. U ontvangt inflatievergoeding en wij gebruiken het geld om circulair, @nder geld te realiseren.

Een flink aantal van onze donateurs leende STRO (of de beheerstichting van ons pand, SMW) al geld. Als daar nog zo’n €90.000 euro bij komt, kan STRO helemaal zonder hypotheek van de bank.

Dat is voor beiden een goede deal.

Op dit moment ontvangen spaarders geen of nauwelijks rente meer over hun spaargeld terwijl de inflatie er toch gaandeweg waarde afsnoept. Tegelijkertijd berekent de bank aan STRO wel een behoorlijk hoge hypotheekrente. Als stichting worden we ingedeeld binnen het MKB en dat wordt nog stevig belast.

Het is dus zowel voor ons als voor u voordelig als we ons helemaal van de bankhypotheek vrijmaken en het pand belenen via leningen van donateurs. U krijgt daarbij geen rente maar wel inflatievergoeding, zodat u zeker bent dat uw geld zijn waarde behoudt. En u maakt het ons mogelijk ons volledig te concentreren op wat gedaan moet worden om het geldsysteem te veranderen.

De huidige waarde van ons grachtenpand is naar schatting €550.000. We vinden het verantwoord tot €350.000 te lenen. Voor de twee ton daarboven staat onze directeur, Henk van Arkel, privé borg met als onderpand zijn huis.

Doe mee en maak de laatste €90.000 vol. We vragen om leningen van minimaal €500. Over de looptijd kunnen we per lening individuele afspraken maken, maar die moet wel minimaal vier jaar zijn. Vanwege de regelgeving van de Autoriteit Financiële Markten mogen we alleen leningen vragen aan mensen binnen het netwerk van STRO. Daarom kunt u alleen een lening verstrekken aan STRO als u donateur van STRO bent of wordt.

Interesse? Neem contact op per mail of bel 030-2314314.