Lokale munt in Catalonië

In het kader van Digipay4Growth voert Santa Coloma, een stad bij Barcelona, een lokale digitale munt in.

Net als in Bristol maakt het enthousiasme van burgemeester Nuria Parlon van Santa Coloma, een plaats van 110.000 mensen dicht bij Barcelona, een groot verschil. Direct na haar herverkiezing ondertekende ze een contract met onze partner Ubiquat, waarin de gemeente zich vastlegt om een deel van de subsidies en de uitkeringen via een lokaal Social Trade Circuit uit te gaan geven. Als de subsidies geregeld zijn, gaan ze werken aan salariskredieten en eindejaaruitkeringen voor ambtenaren in de lokale munt. Andere partners, zoals de coöperatieve beweging zijn geïnspireerd geraakt door het project in Santa Coloma en zijn zelf ook nu hard bezig. Naar verwachting zal Santa Coloma eind 2016 een inspirerend voorbeeld zijn voor heel Catalonië en Spanje.

Coördinatie door STRO

De pilot in Santa Coloma is onderdeel van het Digipay4Growth-project, dat wordt gecoördineerd door STRO. De pilots in Spanje worden gecoördineerd door het IT-bedrijf Ubiquat.

Interview met Encarna en Oriol

Op de ‘Bristol New Economy Summit’ (oktober 2015) spraken Suzanne Olivier (STRO) en Graham Wooddruff (Bristol Pound) met Encarna Díaz Herrera en Oriol Tuson Ganuza, beiden werkzaam voor de gemeente Santa Coloma.

In het interview leggen Encarna en Oriol uit waarom zij meedoen met Digipay4Growth. Het gaat daarbij vooral om de lokale middenstand te steunen en de werkgelegenheid te bevorderen. Klik hier voor het complete interview.