Overboekingen migranten in circulair geld stimuleren lokale economie

In 2017 maken migranten wereldwijd 373 miljard euro over naar hun land van herkomst. STRO streeft naar het omzetten van deze overboekingen in circulair geld. Als het met 1% lukt om het geld één keer extra van hand tot hand te laten gaan, leidt dat al tot extra omzet en inkomsten van bijna 4 miljard euro.

Voordelen van het circulaire geld

STRO’s betaalsoftware Cyclos maakt het mogelijk geld een ‘opdracht’ mee te geven. Zo’n opdracht kan zijn dat geld een afgesproken periode (bijvoorbeeld 3, 6 of 12 maanden) in de regio moet blijven en alleen bij lokale bedrijven besteed kan worden. Voor meer uitleg klik hier.

Circulair geld heeft voordelen voor migranten die het overmaken en voor lokale consumenten, bedrijven en gemeenschappen.

Successen en doelen

Op het Italiaanse eiland Sardinië gebruiken de leden van bedrijvennetwerk Sardex circulair geld voor onderlinge handel Dat doen ze m.b.v. STRO’s betaalsoftware Cyclos. Mede-oprichter Guiseppe Littera legt het succes uit in een interview op de Amerikaanse tv-zender CBS.

Wat wil STRO concreet bereiken met het omzetten van de overboekingen?

  • Minimaal 20% extra omzet voor duizenden kleine bedrijfjes in regio’s waar het economisch niet goed gaat.
  • Een toename van de Bruto Nationaal Product van 3 miljard dollar in arme regio’s.
  • Een sterke lokale economie in voorheen arme regio’s waar iedereen de kans krijgt zijn/haar talenten te ontwikkelen en te gebruiken om een fatsoenlijk inkomen te verdienen.

U kunt STRO steunen met een donatie.