Koop Lokaal Booster

MKB-Rotterdam-Rijnmond hoopt dat de gemeente Rotterdam doorpakt met lokaal inkopen. Daarom overhandigde voorzitter Pieter van Klaveren het eerste exemplaar van het boek “De Koop Lokaal Booster” aan Roos Vermeij, wethouder Economische Zaken in Rotterdam. Zij reageerde positief en vroeg haar ambtenaar naar concrete stappen die zij zou kunnen nemen om de impact op het MKB van de gemeentelijke uitgaven de boost te geven.

Het boek legt uit hoe een gemeente het effect van lokaal inkopen op het inkomen van het MKB kan vergroten door middel van lokale circulaire betaalrekeningen. Twee grote Nederlandse gemeentes onderzoeken al hoe deze aanpak op te zetten ten gunste van het lokale MKB. Benieuwd wat het effect van de Booster op de economie in uw gemeente kan zijn?

  • Het boek De Koop Lokaal Booster trekt lessen uit succesvolle voorbeelden uit Engeland, Oostenrijk en Italië. Elke Nederlandse gemeente heeft een aantal exemplaren ontvangen. Vraag uw griffier naar een exemplaar of bestel het boek hier.
  • STRO faciliteert al diverse netwerken met eigen betaalrekeningen, zoals United Economy en Sardex.
    Neem contact met ons op als u meer wilt weten over mogelijkheden van de Booster in uw gemeente.
koop-lokaal-booster