Reacties lezers

 • Dankjewel voor het geweldige boek “Een @nder soort geld”. Ik heb het met heel veel interesse en plezier gelezen. Wat een geweldig concept, goed doordacht en helder uitgelegd. Heel inspirerend. Word ik heel blij van. Ik ga zeker meedoen!


 • Interessant boek zeg! Ben op 1/3. Wat vooral indruk maakt, hoe de soms abstracte theorie met heldere voorbeelden tot leven komt. Bijvoorbeeld de vergelijking tussen een tijd waarin het goudgeld- en graangeld-systeem naast elkaar bestonden en de verschillen evident waren (en vooral de nadelen van het goudgeld, die we eigenlijk nog steeds hebben). Ik heb net als Helen van nature een positieve houding t.o.v. sparen: verstandig omgaan met je geld, pas uitgeven als het echt waardevol voor me is. Nu krijg ik het gevoel dat ik ongewild hiermee bijdraag aan de grote vernietigende geldmachine. Ook al zit ik bij Triodos en ASN, ik weet namelijk niet of zij lokale koopkracht hoog in het vaandel hebben.


 • Het boek “Een @nder soort geld” is echt geweldig, een echte aanrader voor iedereen. De oplossing tegen armoede.


 • Een andere economie, iedereen met een kritische blik en een empathisch hart wil die wel, maar hoe kom je van a naar b? Hoe kom je van een economie die gebaseerd is op groeidwang naar een economie van het genoeg, van een economie waar geldstromen van arm naar rijk gaan, naar een economie zonder onrechtvaardigheid, dus zonder grote verschillen in bezit? Lees verder.


 • Het exemplaar van genoemd boek dat jullie mij hebben toegestuurd, heb ik met aandacht en veel waardering gelezen. Complimenten voor jullie!!

 

 • Jullie zijn erg goed bezig, het boek heeft me enorm geïnspireerd. We zijn sinds 2008 lid van LETS en al lang consuminderaars, op zoek naar alternatieven. We hebben het boek ontvangen via The Optimist en we geven het – te midden van een diepgaand gesprek – door tijdens onze traditionele nieuwjaarswandeling, met gelijkgestemden (vrienden) uit verschillende dorpen in Nederland. Zij geven het dan elkaar ook weer door, ik kan nu het betreffende adres dus nog niet geven.


 • Nu heb ik onverwacht mijn vader kunnen overtuigen en zou ik hem graag ook een doorgeefboek geven. Hij is ook bereid om het door te geven daarna. Is het mogelijk om hem een exemplaar te sturen? Hij gaat per 25 december met pensioen, dus hij heeft dan ook echt de tijd om het te laten bezinken, we houden er contact over.


 • Ik heb het boek bijna uit, en ga 100% zeker een donatie doen om mee te helpen om dit systeem werkelijkheid te laten worden. Heel veel succes met jullie actie!


 • Mijn gratis exemplaar via The Optimist heb ik met veel plezier gelezen, en doorgegeven aan Nederlandse vrienden in Ethiopië voor wie ik het verplichte kost vind.

 

 • Mooi dat in het boek zoveel concrete voorbeelden besproken worden!”Interessant boek zeg! Wat vooral indruk maakt, hoe de soms abstracte theorie met heldere voorbeelden tot leven komt. Bijvoorbeeld de vergelijking tussen de tijd waarin het goudgeld en graangeld-systeem naast elkaar bestonden en de verschillen evident waren (en vooral de nadelen van het goudgeld dat we eigenlijk nog steeds hebben). Ik heb net als Helen van nature een positieve houding naar sparen: verstandig omgaan met je geld, pas uitgeven als het echt waardevol voor me is. Nu krijg ik het gevoel dat ik ongewild hiermee bijdraag aan de grote vernietigende geldmachine. Ook al zit ik bij Triodos en ASN, ik weet namelijk niet of zij lokale koopkracht hoog in het vaandel hebben.”
 • “Ik heb genoten van het boek; verademend om anders te denken om de (economische) gemeenschap duurzamer te bevorderen met nieuwe ICT mogelijkheden.
  Als oud Shell-medewerker heb ik gezien wat er in landen met mensen mogelijk is en wat er nog kan en moet gebeuren. Dit boek zet mij weer aan om de discussie en actie te bevorderen.”

 • “Begin deze maand kreeg ik via The Optimist “Een @nder soort geld” opgestuurd. Hoewel ik aanvankelijk vond dat ze me er mee “lastig” vielen, overwon mijn nieuwsgierigheid het gelukkig.
  Want…het heeft me geraakt! Ik voelde me blij verrast en verbijsterd door uitleg te krijgen op ook bij mij levende maar nooit duidelijk beantwoorde vragen.
  Met dit boek kreeg ik niet alleen hoop op een goede toekomst in handen, maar ben er van overtuigd eindelijk een goed doel te hebben gevonden waarmee er werkelijk zoden aan de dijk worden gezet: Dat mijn bijdrage ook werkelijk een sociaal en maatschappelijk belang kan dienen!”

 • “Het exemplaar van genoemd boek dat jullie mij hebben toegestuurd, heb ik met aandacht en veel waardering gelezen. Complimenten voor jullie!!
  Ik wens jullie en de (om te beginnen) Nederlandse maatschappij veel succes met het @ndere soort geld.

 • “Ongeveer twee maanden geleden zat ik te bladeren in ‘Een @nder soort geld’. Al snel werd ik erg enthousiast en dacht: Het is geen toeval dat ik dit boek onder ogen krijg. Ik zocht Henk meteen op via linkedin en de vrijdag daarop hadden we een afspraak. Dat werd een inspirerend gesprek. Ik was namelijk op zoek naar een systeem om binnen een coöperatie met credits te gaan werken. Deze coöperatie is een samenwerking tussen bedrijven (MKB, Start-ups), studenten (en alumni) en (zelfstandige) professionals. We gaan bedrijven ondersteunen met het vinden van zeer gemotiveerde studenten, die op basis van passie en talent een bijdrage willen leveren aan projecten die een positieve bijdrage leveren aan het verbeteren van onze maatschappij. Deze studenten worden ook nog eens begeleid door gemotiveerde (zelfstandige) professionals, zodat kennis en kunde aan elkaar gekoppeld wordt.Omdat dit best complex is hebben we samen met meerdere partijen een eigen platform gebouwd, waarin o.a. marktplaats, feedback, profielen en een waardesysteem belangrijke onderdelen zijn. Juist dat waardesysteem kan beter Buiten de Banken Om. Er zijn inmiddels vele partijen die aan (willen) sluiten. Wij geloven dat een nieuwe economie van delen en slim samenwerken veel doelmatiger en leuker is dan het huidige paradigma dat ten einde loopt en waar we nog te veel in vast zitten, vooral door de wereldwijde financiële wurggreep. Wij willen laten zien dat het anders kan en dat we daar een eigen waardesysteem voor nodig hebben. Ik geloof dat we met Henk en Cyclos de ideale partner gevonden hebben om elkaars ideeën een versnelling te geven. Zo werkt social innovation! Delen is vermenigvuldigen!”