Sociale Munt in Den Bosch?

Deze vraag staat centraal op dinsdagavond 24 januari in Kapel Gasthuiskwartier, Den Bosch. Henk van Arkel (directeur STRO), Joost Barendrecht (initiatiefnemer Bredase Parel, de lokale munt van Breda) en Mirjam Hamment (Provinciaal Cultuurfonds Brabant C) zijn te gast. Belangstellenden zijn van harte welkom!

Hoe bouwen we de Sociale Munt voor Den Bosch?

Overal in de wereld en ook in Nederland, winnen lokale munten aan populariteit. Breda heeft “De Parel”, Rotterdam de “Dam”. Waarom? Een lokale munt die alleen door aangesloten leden wordt gebruikt, houdt het geld binnen de gemeenschap. Aangesloten organisaties betalen er in uit, consumenten besteden het weer bij aangesloten lokale ondernemers en organisaties. Zo houden we het geld van Bosschenaren voor lokale doelen binnen Den Bosch. Geld uit de gemeenschap blijft langer binnen de gemeenschap. De lokale munt kan de sociale slagkracht van onze stad flink vergroten.

Wat is er voor nodig om dit veelbelovende plan te realiseren? Betalen we straks de uitkeringen (en belastingen) of cultuursubsidies uit in Bossche Doekoe? Hoe zorgen we voor de kritische massa aan deelnemers, vooral de winkeliers? Wat kunnen bewoners verwachten? Hoe bouwen we de sociale munt voor Den Bosch?

Wie?

We gaan in gesprek met de wereldwijde kenner van lokale munten, Henk van Arkel, directeur van de Utrechtse maar internationaal opererende Social Trade Organisation (STRO). Verder zijn onze gasten Joost Barendrecht, de initiatiefnemer van de Bredase “Parel” en Mirjam Hamment, werkzaam voor het Provinciale Cultuurfonds Brabant C, dat samen met de Bredase Parel en STRO onderzoekt of het cultuursubsidies kan gaan uitbetalen in lokale munteenheden.

Voor programma en locatie klik hier.