Steun STRO: koop schilderijen van Jan Teuwen

Kunstenaar Jan Teuwen uit Oss doneerde schilderijen aan STRO. Het gaat om ingetogen aquarellen  van stillevens en landschappen tot grote doeken (acryl) van abstracte voorstellingen, met een uitbundig en verrassend kleurgebruik. Voor een overzicht van de werken klik hier.

Kunstenaar Jan Teuwen

Jan hebben wij opgezocht in zijn atelier in Oss. We ontmoeten een actieve man, zeer begaan met armoede- en milieuproblemen wereldwijd.
Hij is in Oss betrokken bij de vierde Wereldbeweging en is sinds enige tijd ook donateur van STRO.
Hij heeft zich aangesloten bij Ruw’Art, een groep van kunstenaars, die op dit moment een grote winkelruimte heeft in de binnenstad van Oss. Jan is intensief experimenteel in de weer met beeldend vormgeven in verschillende disciplines met voorkeur voor emaille en glas. Hij schildert en maakt aquarellen. De laatste jaren experimenteert hij met verschillende ondergronden voor zijn schilderijen en is zo in de weer met enorme doeken tot 6 meter breed. Abstracte voorstellingen zijn het, met een uitbundig en verrassend kleurgebruik.

Jan is in 1934 geboren in Stramproy in Limburg. Na een technische studie in Delft heeft hij jaren lesgegeven in wis- en natuurkunde. Hij begon ook al vroeg met tekenen en schilderen en heeft in 1975 een opleiding gevolgd aan de Academie Artebus in Utrecht (nu onderdeel van de Hogeschool van de Kunsten). Hij studeerde af in monumentale vormgeving (textiel en emaille). Sinds ca 1970 is hij lid van het Genootschap voor Beeldende Kunst Oss en sinds ca 1990 van de Vereniging van Nederlandse Emailleurs.

Klik hier voor een overzicht van de kunstwerken die Jan aan STRO gedoneerd heeft en die u van ons kunt kopen.