STRO deed flinke stappen vooruit in 2016

Sardex, onze partner op Sardinië en gebruiker van onze betaalsoftware Cyclos, passeerde in 2016 de 100 miljoen omzet. En bedrijven in Bristol kunnen nu hun Bristol Pounds in een Cyclos-betaalomgeving gebruiken om gemeentebelastingen te betalen. Wereldwijd groeide het aantal Cyclos-gebruikers tot boven de 10 miljoen. Dit staat te lezen in het jaarverslag van STRO over 2016.

Ruth Mwangi

Verder was in Kenia het door STRO gesteunde project om in de sloppenwijken met eigen geld meer onderlinge activiteiten mogelijk te maken in 2016 behoorlijk succesvol. Het partner-project in Zuid Afrika waarbij vrijwilligers van o.a. een weeshuis via @nder geld beloond worden draait steeds beter en inmiddels worden al meer dan 1500 vrijwilligers gesteund.

Ondertussen investeren we veel energie om ook in Nederland @nder, circulair, geld van de grond te krijgen. Eind 2016 waren er 6 netwerken (communities) actief en stap voor stap groeit het netwerk. Eigenlijk voor we compleet van start zijn, is de omzet de 100 duizend euro gepasseerd.

Nog steeds levert het boek, ‘Een @nder soort geld’,(inmiddels gesplitst in twee boeken) veel positieve reacties op.

Naast al dit goede nieuws is onze financiële positie minder goed. Het duurt nog wel een paar jaar voordat de basis-activiteiten betaald kunnen worden vanuit de Cyclos-inkomsten. We prijzen ons daarom meer dan ooit gelukkig met de steun van onze trouwe donateurs.

Klik hier om het complete STRO-jaarverslag 2016 te lezen of te downloaden