Triodos subsidieert Duurzame Week in Utrechtse Euro’s

De Triodos Foundation verstrekt een subsidie in Utrechtse Euro’s aan de organisatie van de jaarlijkse Duurzame Week in Utrecht. Hiermee is de Triodos Foundation de eerste organisatie in Nederland die dit doet in lokaal geld. De stichting geeft zo haar subsidiegeld een grotere impact op de lokale economie.

Meer kans op nieuwe klanten en extra omzet

Het leuke is namelijk dat de Duurzame Week het geld alleen kan besteden bij Utrechtse ondernemers in het Utrechtse Euro netwerk zoals Katoenfabriek, Libertas Pascal en restaurant Gys. Nóg leuker, deze Utrechtse ondernemers besteden het ook weer bij andere Utrechtse ondernemers in het Utrechtse Euro netwerk. Zo houden we geld langer lokaal en versterken we het netwerk van Utrechtse ondernemers. Zo kunnen meer toffe duurzame Utrechtse initiatieven ontstaan en krijgen kleine bedrijven en ZZP’ers meer kans op nieuwe klanten en extra omzet.

Andere subsidies met lokaal geld

Al in 2003 liet STRO zien hoe donorgeld bestemd voor de bouw van een school in een sloppenwijk in Fortaleza in Brazilië een groter effect had op de wijk doordat de subsidie uitgekeerd werd in lokaal geld. Een recent voorbeeld is dat het gemeentebestuur van Santa Coloma, een voorstad van Barcelona, een deel van haar subsidies verstrekt in een lokale munt als onderdeel van STRO’s Digipay4Growth project.

Informatiebijeenkomst

Meer weten? Op donderdagavond 12 oktober, tijdens de Duurzame Week, vertellen we je alles over hoe de impact van een subsidie vergroot kan worden met als praktijkvoorbeelden de lokale geld subsidies verstrekt in Utrecht, Fortaleza en Santa Coloma.

Locatie: Kargadoor, Oudegracht 44

Tijd: 19:30 uur

Toegang: gratis, vrijwillige bijdrage (al dan niet in Utrechtse Euro’s) aan de kosten voor thee, koffie en zaalhuur wordt op prijs gesteld. Graag opgeven door een mailtje te sturen aan info@utrechtse-euro.nl