Trouw kopt: Circulair geld rolt andere kant op

In dagblad Trouw van 15 januari staat een artikel van 2 pagina’s over alternatieve duurzame munten. Een van de nieuwe munten is de ‘United’. Heidi Leenaarts, directeur van United Economy, dat de ‘United’ uitgeeft: “Als je euro’s uitgeeft, sta je niet stil bij wat de volgende met jouw geld doet. Bij circulair geld is dat wel belangrijk. Je krijgt inzicht in de hele keten. Circulair geld is een instrument om duurzaamheid te stimuleren.”

Netwerk breidt uit

Tientallen bedrijven sloten zich al aan, waaronder energieleverancier Greenchoice, koffiebranderij Peeze, Diabolo ICT, Kyotolease, Triodos Bank, handelsbedrijf in biologische groente en fruit Eosta, energiebedrijf Eneco en maker van printpapier Paperwise. Het netwerk breidt zich verder uit en kan volgens Leenaarts veel groter worden: “We kunnen niet te snel gaan, want er moet wel onderlinge handel mogelijk zijn. Maar de ambitie is dat over tien jaar tienduizenden bedrijven meedoen aan circulair geld en dat naast de euro gebruiken.”

Circuit Nederland regelt uitgave lokale munten

Consumenten kunnen nog niet betalen met Uniteds. Daarvoor is het netwerk van bedrijven nog te klein en te zeer gericht op onderlinge handel. United Economy is aangesloten bij Circuit Nederland, het betaalplatform dat uitgave van lokale munten regelt. Energieleverancier Greenchoice was onlangs de duizendste deelnemer aan dat platform. Circuit Nederland is een initiatief van STRO.

Voor het volledige artikel in Trouw klik hier.